4EN en Voetbal

Sport en het bedrijfsleven hebben veel gemeen en kunnen veel van elkaar leren. Binnen 4EN wordt de sport vaak als voorbeeld gebruikt om binnen organisaties het verschil te maken. 4EN heeft interesse in voetbal in het algemeen, maar specifiek in de ontwikkeling van het voetbal. Momenteel staat het Nederlandse voetbal voor een interessant vraagstuk waar 4EN graag haar bijdrage aan levert; Hoe komt het Nederlandse voetbal weer terug naar de top?

Het uitgangspunt volgens de KNVB is het plan " Winnaars van Morgen ". Bij de zoektocht van 4EN naar het antwoord op de vraag hoe de KNVB het Nederlandse voetbal terug naar de top moet brengen, zal het plan "Winnaars van Morgen" als uitgangspunt worden genomen. Gezien de inhoud van het plan echter, denkt 4EN dat er meer inventiviteit en vernieuwingskracht nodig is om daadwerkelijk terug aan de top te komen. Hier wil 4EN graag bij helpen!

Indien u input hebt om de KNVB te helpen om het Nederlandse voetbal terug aan de top te krijgen, vraag ik u dit kenbaar te maken via roel@enenenen.nl   

Talentidentificatie & Talentontwikkeling

Er is veel onderzoek gedaan naar talentidentificatie en talentontwikkeling, echter de heilige graal is nog niet gevonden. 4EN begint haar zoektocht naar de succesfactoren die het Nederlandse voetbal terug kunnen brengen naar de wereldtop bij Talentidentificatie en Talentontwikkeling. Hieronder vindt u links naar onderzoeken en artikelen over Talentidentificatie en Talentontwikkeling:

Wie halen het (niet)? Over het voorspellen van een succesvolle voetbalcarrière

De Groeispurt: invloed op talentidentificatie en -ontwikkeling

Groeiberekening

KNVB moet bio-banding gaan invoeren

Talenten vangen! Een nieuwe test voor oog-hand coordinatie

Why we succeed

Science and Soccer

Development of the tactical skills

Olympia bestaat, grenzen verleggen voor sporttalent

Talenten leren sneller dan subtopper

De enige juiste manier om een talent te scouten is door hem eerst goed op te leiden

VDHC Talentontwikkeling

Invloed van ouders op topsport

Wie heeft er oog voor talent in ontwikkeling

Talent heeft te maken met de snelheid van informatieverwerking

Een langzaam groeiende boom kan de hoogste worden

Jeugdtrainer Riemersma kijkt heel anders naar talent


Bezoekadres

Stevensweg 48.
3319 AK Dordrecht

Tel: + 31 (85) 0435850

E-mail